NL | FR | EN

facebook linkedin instagram

Familie Gijbels

Doorheen de tijd

In 1948 werden de eerste groenten en fruit verkocht door de familie Gijbels. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler die jaarlijks meer dan 100 miljoen ton groenten en fruit teelt en verdeelt.

Contacteer ons

Over Euro Gijbels als familiebedrijf

Met meer dan 70 jaar geschiedenis

Generatie na generatie geven we onze voorliefde voor fruit en groenten door aan onze kinderen. Dankzij hun jeugdig enthousiasme blijft ons bedrijf ieder jaar innoveren en groeien. We zijn dankbaar voor hun onuitputtelijke inzet, en kijken alvast uit naar de ideeën en passies van de volgende generatie!

1949 Eerste generatie

Jozef Gijbels en Elisabeth Hoes starten met de verkoop van groenten en fruit. Eerst deur-aan-deur, daarna in hun eigen dorpswinkel in Eindhout. Ze engageren dorpsgenoten om ook een groente- en fruitkraampje te openen.

1955 Tweede generatie

René en Juliette bouwen de straatkraampjes verder uit tot winkels. Het magazijn in Eindhout barst ondertussen uit zijn voegen, waardoor ze een site van 15.000 m2 bouwen op het industrieterrein in Geel.

1978 Derde generatie

Kris en zijn vrouw Annick nemen de zaak over. Euro Gijbels ontgroeit nu definitief de omgeving rond de kerktoren en richt zich ook op de verkoop op de internationale markt. Dat doen ze met hun eigen vloot, die vandaag 45 gekoelde en gecertificeerde vrachtwagens telt.

2012 Vierde generatie

John en Jolene richten een nieuwe logistieke site op in Spanje, waar ze zelf hun producten kunnen kweken op 150 hectare landbouwgrond. Het familiebedrijf levert nu aan grote supermarkten en speciaalzaken.

De familie Gijbels

Vandaag ravot de vijfde generatie nog tussen de Spaanse boomgaarden, of spelen ze verstoppertje tussen de appels in het magazijn in Geel.
Gus, Theo en Renée groeien op in een warm nest, waar ze zorgeloos kunnen opgroeien en hun eigen passies mogen ontdekken.